top of page
Buscar

Al moment i lloc precís

Fotografia i furgoneta, combinació rentable? Es poden compaginar?



Des que em vaig iniciar al món de la fotografia tinc una llista de llocs per visitar que no s'acaba mai, ja siguin dins de Catalunya o arreu del territori peninsular, passant per França, Suïssa o Croàcia. I podria continuar anomenant països o concretant serralades i poblacions sense parar.

Com bé diu el títol, en aquest article intentarem esbrinar si la fotografia i el "furgoneteo" van agafats de la mà o si pel contrari, és millor fer cada una de les coses per separat. Quan parlo de fotografia, no em refereixo a la típica foto de xarxa social on el postureig va per damunt de tot, on el "vanlife" està de moda. Em refereixo a la fotografia de paisatge, a estar en un lloc allunyat en una hora concreta per poder fotografiar una imatge que fa mesos que tens planejada.





Abans de la furgoneta tenia el típic turisme. Això implicava haver d'anar i tornar a casa encara que fos lluny. Moltes fotografies quedaven ajornades per fer-les durant les anhelades vacances, havent de crear una "ruta fotogràfica" amb uns llocs determinats en un temps limitat. I, evidentment, el paisatge no s'adapta a tu, sinó just al contrari. Pots quedar-te un dia sense fotografiar res i.. què fas? tornes l'any següent? Era totalment inviable. Per no parlar del tema dels hotels. Si t'has de desplaçar a tres punts diferents sempre has de retornar al punt inicial augmentant d'aquesta manera els costos tant de combustible com de temps.


En canvi amb la furgoneta tant fa l'hora a la que hagis de fer la fotografia; ja sigui a la sortida de sol, a la posta o bé de nit. Allà tens el teu propi hotel, a només uns metres. Pots dedicar-hi l'estona que vulguis, sense molestar a ningú, sense haver de matinar per captar una sortida de sol a les 6 del matí o la Via Làctia a la nit. Pots quedar-te fins el moment que més llueixi i si un dia fa mal temps sempre pots retornar.

Econòmicament, crec que sempre sortirem guanyant desfent-nos de la combinació viatge i hotel. Tot això, sense entrar en la sensació de llibertat que ens aporta.



Ruben Calvo

Roquetes

@vand_cam

134 visualizaciones4 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page