top of page
Buscar

Viatge d'anada al continent Americà

D’Ushuaia a Alaska amb la “Frago"



I si recorrem el continent americà amb la nostra furgoneta? Aquesta pregunta va ser el detonant de la nostra història!


Som l'Oleguer, de trenta-quatre anys i la Itziar, de trenta-un anys, originaris de Cerdanyola del Vallès, un petit poble al costat de Barcelona. Ara farà un any i mig que vivim en la nostra furgoneta i estem recorrent el continent americà des d'Ushuaia fins a Alaska.

Sembla ser que, quan compleixes certa edat, has d'estar preparat o pre-disposat a tenir una hipoteca, començar a plantejar-te la possibilitat de tenir fills i tenir una estabilitat econòmica per al futur. Però al final, ningú et pregunta què és el que realment vols.



Nosaltres teníem clar que volíem viatjar! I així va ser! A principis de gener vam conduir amb la nostra furgoneta fins a Brussel·les, la vam ficar en un vaixell i la vam enviar fins a l'Uruguai. En qüestió de mes i mig la furgoneta va arribar al port de Montevideo i va començar una aventura que mai ens haguéssim imaginat.


Fins al moment hem recorregut 7 països d'Amèrica Llatina. Hem conegut l'hospitalitat dels argentins i els seus famosos asados, un dels glacials més grans del món com és el Perito Moreno i hem arribat fins a Ushuaia, la fi del món! També hem tingut la sort de poder creuar la Carretera Austral, on els focs a terra i els paisatges ens omplien els ulls! Recórrer l'imponent salar d'Uyuni on la sal s'apodera de l'infinit i a les nits, els cels s'omplen d'estrelles. O conèixer cultures antigues al Perú on l'increïble Machu Picchu et transporta a una època antiga.


És genial conèixer i poder experimentar com viu la gent de cada país; els seus menjars, la seva música, la seva manera de fer, és tot un aprenentatge constant. La gent és curiosa per naturalesa i al·lucinen quan els hi diem que vivim en una furgoneta però sempre hi ha moltíssima acceptació.

Ara estem aturats a Equador a causa de la problemàtica del Covid19 esperant a que tot passi per poder continuar cap a Colòmbia. Tot i això, es podria dir que tenim una vida nòmada i volem continuar així.



Sens dubte sabem que no és fàcil prendre la decisió de deixar tot el que coneixem, la feina, la llar, la família i emprendre una aventura d'aquest tipus. Però si en alguna cosa estem d'acord entre nosaltres i ens penedim, és de no haver-ho fet abans.

Un cop acabem de recórrer el continent americà, tenim intenció de conèixer Àfrica! No sabem quan podrà ser, però tenim molt clar que serà amb una furgoneta camper, sens dubte!


En general, els diríem a futurs viatgers: "que ningú et digui que no pots fer alguna cosa, si vols fer-ho cerca la manera i fes-ho. El món està aquí per a tu, només has d'agafar les teves coses i llançar-te a recórrer-ho".


Oleguer i Itziar

En algun lloc d'Amèrica

@americavanproject


108 visualizaciones6 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page